Zennehond: Wie zijn we?

Ik ben Kirsten, de drijvende kracht achter Zennehond. Op dit moment bestaat mijn dierenroedel uit 1 hond (Labrador Yarco), 3 katten (Mona, Tule en Tuur) en een kippentoom.

 

Reeds van kleins af aan heb ik een voorliefde voor de natuur en het dierenrijk. Vooral dieren en in het bijzonder honden hebben me altijd mateloos geboeid. Zeker voor hun gedrag heb ik altijd al een enorme fascinatie gehad. Hoe komt het dat hond en mens zo nauw met elkaar kunnen samenleven? Hoe komt zo een wondermooie interactie tussen mens en hond tot stand? Wat maakt dat mens en hond zo graag in elkaars gezelschap vertoeven? Allemaal vragen die me altijd al geïntrigeerd hebben.

 

Als kind kreeg ik van mijn ouders echter geen hond omdat beide ouders uit huis gingen werken en het arme dier bijgevolg veel te lang alleen zou zitten. Een hond paste toen gewoon niet binnen ons gezin.
Als kind ervaarde ik dit als een enorm gemis en compenseerde dit enerzijds door allerhande andere huisdieren in huis te halen maar anderzijds ook door met honden van vrienden en kennissen te gaan wandelen wanneer zij daar zelf te weinig tijd voor hadden.
Wat later kwam er ook regelmatig wel eens een hond bij ons op vakantie als zijn baasjes op vakantie gingen. En die honden werden hier dan verwend als koningen!

Maar ook al had ik geen eigen hond, ik zocht wel altijd honden op en verslond werkelijk alle boeken die ik kon vinden i.v.m. honden en zeker rond hun gedrag.

 

Mijn voorliefde voor het leven en de natuur hebben me zoveel jaren terug geleid naar mijn studies tot biologe. Maar mijn passie voor honden bleef bestaan en vooral hun gedrag en hun interactie met de mens bleef me intrigeren. Het bleef maar kriebelen om me hier meer in te verdiepen en zo begon ik met het volgen van allerhande opleidingen, lezingen en workshops.

 

In 2003 was de tijd er rijp voor en kwam mijn eerste eigen hond in mijn leven: Casper, een blonde Labrador. Met de komst van Casper ging een langgekoesterde droom in vervulling.
Heel wat later ging het opnieuw kriebelen om er nog een Labrador bij te nemen en zo kwam Yarco er in 2015 bij.

Wie meer wil weten over mijn honden Casper en Yarco, verwijs ik met plezier door naar onze website Casper en Yarco: mijn 2 gekke Labradors. Je kan er ook heel wat foto’s van hen terugvinden.

 

Honden en hun gedrag blijven voor mij een grote passie waarin ik me verder blijf verdiepen. Zo heb ik in 2016 de opleiding tot hondengedragsbegeleider bij Geert De Bolster gevolgd en op dit moment ben ik eveneens bij Geert De Bolster bezig met de specialisatie probleemgedrag.

 

Mijn passie voor honden heeft me uiteindelijk geleid tot de oprichting van Zennehond.

Met Zennehond richt ik me op 2 luiken: hondencoaching en hondenfotografie.

Als u meer wil weten over de hondenfotografie van Zennehond, bezoek dan zeker onze website www.zennehond.be/fotografie.

 

Met Zennehond hondencoaching pas ik zelf de connectiemethode ontwikkeld door Geert De Bolster toe, aangevuld met mijn eigen ervaringen en met inzichten die ik opdoe tijdens lezingen en workshops. Ik streef er naar dat mens en hond via een goede en natuurlijke communicatie op een respectvolle en begripvolle manier met elkaar kunnen omgaan zodat een optimale band wordt opgebouwd. Als u meer wil weten over de connectiemethode van Geert De Bolster, klik dan hier; wil u meer weten over hoe ik met Zennehond tewerk ga, lees dan zeker onze missie.