Mijn sterretjes aan de hemel

You did it your way, we did it our way and I will continue our way!

Via deze pagina wil ik een ode brengen aan mijn 2 sterren aan de hemel zonder wie Zennehond nooit tot stand zou zijn gekomen.

Mijn eerste sprankelende ster

Mijn eerste sprankelende ster aan de hemel is mijn Tetje, mijn levenspartner.

 

In de zomer van 2016 sloeg het noodlot keihard toe. Mijn Tetje, mijn alles werd me plots en veel te vroeg ontnomen en dan nog op een moment dat we samen nog zoveel toekomstplannen hadden. Grotere en kleinere projecten, op kortere en langere termijn. En ineens stond ik daar dan alleen, als een klein meisje in een grote boze wereld die ongestoord blijft verder draaien alsof er niets gebeurd is, alsof er niets aan de hand is. Terwijl mijn wereld daarentegen volledig is ingestort, mijn toekomst door een alles vernietigende orkaan volledig verwoest werd.

 

En hoe groot mijn eigen persoonlijke verdriet, verlies en gemis ook is, de wereld draait verder en het leven blijft zijn gang gaan en ik moest er zien in te overleven. Mijn honden zijn hierin een enorme steun geweest en vormen die nog steeds. Zonder mijn Labrador Yarco zou ik zeker niet staan waar ik nu sta. Hij voelt me haarfijn aan en is degene die telkens weer mijn tranen droogt, me de moed geeft om ondanks alles door te gaan. Dit toont zo goed aan hoe mooi en sterk de band tussen hond en mens kan zijn.

 

Het idee voor het oprichten van Zennehond werd al geboren voor het overlijden van mijn partner maar werd door dit persoonlijke drama een tijdje opzij geschoven. Gaandeweg begon ik echter te voelen dat ik dit plan niet mocht laten varen. Ik kon de dromen en toekomstplannen die we samen hadden toch niet overboord gooien terwijl het net mijn Tetje is die me tijdens zijn leven geleerd heeft om mijn passies en mijn dromen te durven najagen? Ik moet onze visie, onze manier van leven verderzetten en ondertussen zal mijn schitterende ster aan de hemel me hierin bijstaan. Hij begeleidt me via de grensoverschrijdende kracht van de liefde en staat me bij bij elke stap die ik zet en nog zal zetten.

 

Tetje, jij leeft onvoorwaardelijk verder in mij en begeleidt me op mijn levensweg !

Mijn tweede stralende ster

Mijn tweede sterretje aan de hemel is Casper, mijn eerste eigen hond.

 

Van Casper heb ik afscheid moeten nemen in februari 2017. Casper is op de leeftijd van 13,5 jaar plots en onverwacht stilletjes uitgedoofd als een kaarsje dat was opgebrand.

 

Casper was mijn eerste eigen hond, een langgekoesterde droom die met hem vervuld werd.

Met Casper is de hondenwereld die me al zo lang fascineerde helemaal opengegaan. Met hem heb ik heel wat ervaring kunnen opdoen.

 

Casper was een uiterst stabiele en vrolijke Labrador. Hij stond ook altijd heel positief in het leven wat altijd heel aanstekelijk op iedereen werkte. We hebben samen heel wat avonturen beleefd die ik altijd zal blijven koesteren.

 

Casper heeft voor mij de hondenwereld in al zijn facetten geopend en me bevestigd dat het een wondermooie wereld is waar ik me verder wil in blijven verdiepen.

 

Wie meer wil weten over Casper en foto’s van hem wil bekijken (zeker een aanrader want Casper stond nogal gekend als prima fotomodel), kan een kijkje nemen op de website “Mijn honden Casper en Yarco: 2 gekke Labradors“.