Hondenopvoeding: de missie van Zennehond

De ultieme missie van Zennehond hondencoaching is het opbouwen van een hechte band tussen hond en begeleider zodat een harmonieuze vorm van samenleven tussen hond en mens ontstaat waarin hondenopvoeding vanzelfsprekend wordt.

In de visie van Zennehond zijn er een aantal belangrijke bouwstenen die bijdragen tot het verkrijgen van een hechte band tussen hond en begeleider en bijgevolg dus ook van het grootste belang zijn in de hondenopvoeding.

 

Deze bouwstenen zijn weergegeven in de afdruk van een hondenpoot. Klik op de verschillende onderdelen van de hondenpoot om de bouwstenen naar een hechte band te ontdekken.

Missie Zennehond

Vertrouwen

Vertrouwen is een uiterst belangrijke bouwsteen voor het bereiken van een hechte band tussen hond en begeleider. Om vertrouwen op te bouwen, is het belangrijk om elkaar te begrijpen.

Net als wij ervaren honden emoties en gevoelens die hun gedrag sturen. Wanneer we deze emoties en gevoelens begrijpen en weten hoe we ermee kunnen omgaan, leidt dit tot vertrouwen, rust en evenwicht.

Zennehond bezorgt je hier de nodige inzichten in.

Plezier

Leren en opvoeden moeten steeds leuk zijn voor iedereen.

Daarom streeft Zennehond naar een ontspannen en ongedwongen sfeer waarin elke hond en elk team hond/begeleider de tijd en de ruimte krijgen die ze nodig hebben.

Verbondenheid

Om een hechte band op te bouwen moeten we met onze hond in verbinding, in connectie treden.

Hiervoor moeten hond en begeleider elkaar leren begrijpen. Een goede en open communicatie is hierbij van het grootste belang.

Zennehond maakt je wegwijs in de hondentaal en leert je op een natuurlijke manier te communiceren met je hond.

Ongedwongen

Een goede relatie en een hechte band met je hond kan je niet afdwingen maar moet opgebouwd worden.

Dit kan enkel door je hond de ruimte te geven om zelf keuzes te maken zonder dwang of druk van ons uit. We kunnen onze hond hier wel in stimuleren en steunen. Zennehond vertelt je hoe.

Eigenheid

Ieder mens en elke hond is uniek en bijgevolg is ook elk hond/begeleider team uniek. Het opbouwen van een hechte band heeft pas kans op slagen als de eigenheid van elk individu en de uniciteit van elke combinatie van individuen gerespecteerd worden.

Zennehond draagt deze uniciteit hoog in het vaandel.